Bert: 'Dit is geen training maar een leergang waar ik vandaag nog voordeel van heb.'

 

 

Ik was meer dan twintig jaar gepokt en gemazeld in mijn job. Ik dacht: ik heb het allemaal wel onder de knie. Technische kennis heb je tegen dan te koop, tot ik besefte dat mijn impact daarmee niet in verhouding stond. Ik kreeg ook een senior management rol, maar realiseerde me snel dat ik dreigde vast te lopen, want technische kennis volstond hier niet. Ik wilde ontdekken hoe ik eenvoudiger en 'puurder' kon omgaan met collega's directeuren en medewerkers. Ik voelde dat ik op zoek moest gaan naar iets wat - hopelijk - ergens nog verborgen lag in mijn diepste zelf.

 

Een collega sprak over ‘Ontdek je Eigen Frequentie’. De wat mysterieuze titel van wat ik aanvankelijk dacht een training te zijn, leidde me tot bij Filip voor een intake. Het gesprek prikkelde me; ik wilde mee op ontdekkingsreis gaan. Ik ben arts van opleiding en de opeenvolgende tweedaagse blokken waren allesbehalve een evidente route.

En dat was net de sterkte: Filip leidde me haast op organische wijze naar onbetreden gebieden. Precies daar bleken antwoorden te liggen op mijn vragen. Bijvoorbeeld: mijn wens om meer vrijheid geven aan mijn medewerkers bracht mij bij mijn controlezucht. Die controledrang leren kennen (en erkennen) heeft me geholpen om de kwaliteiten ervan positief in te zetten en de nadelen te temperen. En dat leidde al snel daarna tot betere samenwerking en sterkere resultaten.

Ik kreeg intussen de leiding van alle medische departementen in onze organisatie en nog een middelgroot groepsdepartement. Ik rijd me nog wel eens vast in mijn relatie met mijn medewerkers en collega’s. Telkens kan ik erkennen dat het anders had gekund. Het lukt ook steeds sneller om weer terug te keren en van uit mijn eigenheid te leiden. En telkens ik dat doe, sta ik verbaasd van hoe dat tot betere resultaten leidt.  

Ontdek je Eigen Frequentie is geen training maar een leergang waarin ik van binnenuit ervaren en geleerd heb. Ik put er tot op vandaag nog dingen uit. De werkvormen waren voor mij uitdagend, want niet alles paste zomaar in mijn denkkader. Maar gaandeweg leerde ik hoe ik kan handelen vanuit wie ik eigenlijk écht ben. En de voordelen van dit alles? Die voel ik niet alleen tijdens de kantooruren maar ook daarbuiten.

Meld je nu aan voor een intake

Terug naar getuigenissen

Wat deelnemers zeggen
over Ontdek Je Eigen Frequentie