Iris vertelt over haar jaar


Alsof ik me van dag tot dag voortsleepte. Zo voelde ik me in die tijd. Mijn leven was een aaneenrijging van grijze dagen geworden, waarin “moeten” en “er wordt van mij verwacht” een hoofdrol speelde. In de voorgaande jaren had ik hard gewerkt aan een carrière in de academische, medische wereld. Een volgende promotie lag in het verschiet.

 

Ik dacht wel eens:  'Er moet iets veranderen, maar wat dan precies?’ en ook ‘Wil ik deze promotie wel?’.

Aangespoord door mijn partner, die al meerdere groeitrajecten had gevolgd, schreef ik me in voor “Ontdek je eigen frequentie”. Na mijn aanmelding kwamen geregeld gedachten langs als: Is dit wel iets voor mij? Wat staat me te wachten? Zal ik er iets aan hebben? 

 

En dus ging ik naar het intakegesprek met een klein hartje, veel nieuwsgierigheid en de hoop dat het toch iets voor mij zou blijken te zijn. Filip en Marita waren heel hartelijk en oprecht geïnteresseerd in mijn motivatie om deel te nemen aan hun programma. Ik herinner me dat ik schrok van een vraag van Marita: Of ik bereid was om te voelen. Ik begreep deze vraag toen niet echt. “Natuurlijk” antwoordde ik, in de veronderstelling dat we toch allemaal en altijd voelen... .
Ik kreeg bericht en wou er liefst zo snel mogelijk mee starten.


De eerste tweedaagse zal ik nooit vergeten. Dit blok over karakterstructuren had op mij een ongelooflijk sterke uitwerking: een enorme bevrijding. Want ongemerkt hadden de eenvoudige oefeningen me geholpen mijn alomtegenwoordige rationele en wetenschappelijke scepsis los te laten. Een nieuwe wereld begon zich aan me te ontvouwen. Bijvoorbeeld: hoewel ik het idee had dat ik sinds mijn kindertijd niet meer droomde, kreeg ik de eerste nacht al meteen een heel levendige droom. Innerlijke hulp waar mijn verstand eerst niet bij kon. Er zouden er nog heel veel volgen.


Dit eerste blok gaf me de mogelijkheid om te ervaren zonder steeds te oordelen. Wat een fijn gevoel! Heel blij en dankbaar voor alles wat ik had mogen ervaren, maar ook wel wat verward door al de nieuwe indrukken, ging ik naar huis. 


De opeenvolgende blokken waren een afspiegeling van dit eerste blok. Hoewel het thema en de benadering van elk blok verschillend waren, bracht elke tweedaagse me dichter bij mijn gevoel en mijn intuïtie. Langzaam maar zeker evolueerde ik van een krampachtig aan de ratio vasthoudend iemand, naar iemand die ook het intuïtieve durft toe te laten en erop te vertrouwen.


Tussen de opeenvolgende blokken was steeds een periode van een 8-tal weken. In deze periode werkten de opgedane indrukken door. Ook dat bracht weer nieuwe inzichten. En ik bleef zeer levendig dromen. Hoewel dit alles erg stimulerend was, werd ik er ook geregeld door van mijn stuk gebracht. Gelukkig waren Filip en Marita steeds heel beschikbaar. Ik kon op hen terugvallen wanneer ik daar behoefte aan had. 


Aan het einde van het traject voelde ik enorm veel dankbaarheid voor alles wat “Ontdek je eigen frequentie” me gebracht had: een vernieuwd contact met mijn diepe verlangens, mijn gevoel en intuïtie. Natuurlijk was er ook spijt en zelfs wat angst. Spijt omdat het traject voorbij was en ik Filip, Marita en de andere deelnemers, die intussen een hechte groep waren geworden, zou missen. Angst om terug te vervallen in oude gewoonten. Gelukkig bleken beide zorgen onterecht. Filip en Marita bleven beschikbaar, de groep bleef in contact en “Ontdek je eigen frequentie” bleek voor mij het begin van een intense ontdekkingsreis naar mezelf.   


Nu, bijna 3 jaar later, begrijp ik Marita’s vraag echt: “Ben je bereid om te voelen?”. Mijn antwoord is nu een heel bewuste en volmondige “JA”! 
Iris

Meld je nu aan voor een intake

Terug naar getuigenissen

Wat deelnemers zeggen
over Ontdek Je Eigen Frequentie