De richting van je leven

Een vijfdaags stiltetraject
 
 • Deze dagen richten zich tot mensen in leidinggevende posities (CEO's, directeuren, managers, consultants enz) die voor een (persoonlijke of zakelijke) keuze staan.

 • Je bent in een periode waar een keuze zich opdringt. Van binnen voel je dat er wat gaande is, en dat je dit niet verder wil of kan ontkennen. De spanning tussen wat de buitenwereld van je verlangt en wat je vanbinnen voelt, vergroot. Of je hebt je zolang aan het sociaal gewenste aangepast dat je er moe van wordt. Je wil een nieuwe weg inslaan, en die schrikt je ook af. Rationeel onderzoek, gesprekken met vrienden of boeken brengen je niet meer verder.

 • Deze lentedagen, waarin het nieuwe stuwt en het oude weerstand biedt, brengen je de veilige bedding waarin je helderheid kan vinden die gaat voorbij het rationele.

Hoe we werken

 • Een groot deel van deze dagen breng je in stilte door. Het is een eeuwenoude vorm die werkt als een liefdevolle snelkookpan. Inputs (zoals lezen, muziek, radio, tv, telefoon, mail, alcohol, snoep ) worden stilgelegd. Output (tekenen, schrijven, zingen, wandelen) daarentegen wordt gestimuleerd.

 • Onze werkvormen helpen je de twee krachten te doorleven die in elke keuze spelen: het verlangen naar het nieuwe en de trekkracht van het oude. De beklemmende zekerheden van het oude versus het spannende van het onbekende nieuwe. We beginnen elke dag met lichaamswerk, we werken met de inspiratie van dromen, met opstellingen, creatieve vormen en met alles wat zich aandient.

 • Niet alles gebeurt in stilte: twee maal per dag bieden we je de mogelijkheid voor een individuele sessie. Per drie tot vier deelnemers is er een begeleider. Elke begeleider zal aangeven wat zijn/haar aanbod is. Daar kies je dan uit.

 • Eénmaal per dag is er een plenaire bijeenkomst waar je verder kunt verdiepen.

Praktisch:

 • Locatie: De Kasteelhoeve Wange, met een zeer lekkere en gezonde keuken

 • Data: ma 9 (10u00) tem vr 13 (16u00) april 2018 (tweede week paasvakantie)

 • Kosten:

  1. Programma: 2.500€ excl. BTW

  2. Verblijfkosten: 800€ excl. BTW

 • Meld je hier aan.​

 

"Ik kreeg elke nacht dromen. Die hielpen me inzicht te krijgen in mijn gevoelens. Daardoor kon ik knopen doorhakken en voller leven. Dat is een schat die ik iedereen toewens."  
Frederik

"Zo'n sterke verbinding, ook al spraken we niet met elkaar"  
Frank

'De laatste avond deden we een ritueel. Daarin werd mij geheel zichtbaar wat mij tegenhoudt, wat mij belemmert in mijn keuze. Ik wandelde toen letterlijk door mijn weerstand heen naar mijn verlangen. In de weken en maanden daarna kwam heel veel scheppingskracht vrij. Wat een verandering!'

Johan

Deelnemers vertellen

"Tijdens deze stiltedagen heb ik een diepgaande kracht ontdekt die ik nog steeds meedraag. Ik heb het gevoel dat die niet meer stuk kan." Isabelle