Je geld én je leven!

 

Ervaar van binnenuit wat jij anders kan doen

 

 • Geld is ooit uitgevonden omdat het handiger was dan mijn producten voor jouw producten of mijn arbeid voor jouw arbeid te ruilen. Geld is dus levensenergie, vastgezet in een vorm die voor ons handig is. Geld heeft op zich een zuivere, schone oorsprong. Alleen, in de wijze waarop we het verwerven, ermee omgaan en het weer uitgeven kan vervuiling ontstaan.

 • Je houding tegenover geld is een directe spiegel van hoe je in het leven staat en met je levensenergie omgaat. Ben jij eerder de spaarder, de oppotter voor hoge nood, of ben je geneigd meer uit te geven dan je hebt? Wat doe je met geld dat je over hebt, gebruik je het om iets creatiefs te doen, voor studie, geef je het weg?

 • In elk bedrijf speelt geld een rol en is er een visie hoe met de financiën wordt omgegaan. Ook als leidinggevende kom je letterlijk en figuurlijk geld-thema's tegen: in de schuld staan bij iemand of je energie te leen gegeven hebben; budgetten correct invullen of toch wat marge inbouwen; over-investeren of onder-investeren?

 • Hoe ga ik om met dat opgespaarde geld, het resultaat van mijn energie? Wat kan ik daarin aan? Welk risico durf ik te nemen met de vitale energie van geld: want het stromen ervan kan juist veel nieuwe energie opleveren.

 • En als je geld op is, als je levensenergie op is, dan is bij beide de sleutel tot hernieuwing: ga naar binnen, waar gaat mijn hart nu naar uit? 

 

 • Dit wordt een veilige workshop waar je het lekker warm van krijgt: je brengt een echt bedrag in in de groep en dan merk je welke processen er bij jezelf aan de slag gaan.

 • Je onderzoekt hoe je geeft, hoe je ontvangt, hoe geld er mag zijn of niet. Wat je van huis uit hebt meegekregen en misschien hebt overgenomen. Waar je terugtrekt of juist viert. Waar je macht uitoefent en hoe de verhoudingen liggen.

 • Ben je benieuwd om van binnenuit te ervaren welke kwaliteiten je in jouw geld-spiegel ziet, en welke vervormingen met je op de loop gaan? 

 • Je krijgt vooraf enkele vragen ter voorbereiding toegestuurd.

 • Wij pakken dit ernstige onderwerp met humor en lichtheid aan:  welkom op deze dagen vol levensenergie!

 

Dagindeling:
Welkom en inleiding van ongeveer een uur, daarna in kleine groepjes aan de hand van vragen aan het werk. Daarna plenair, weer stukjes theorie afgewisseld met ervaringen van de deelnemers. In de middag doen we op een speelse manier een geldspel met de groep dat nog meer zal verduidelijken. 

Begeleiders:

Filip Lowette leidt jaarlijks Ontdek je Eigen Frequentie, een persoonlijke leergang voor mensen die leiding nemen. Daarnaast begeleidt hij directies en raden van bestuur met wat onder tafel blijven hangen en de samenwerking hindert. Hij maakt graag een veilige bedding voor gevoelige onderwerpen.  
Ciel Annegarn begeleidt mensen en teams om richting te kiezen op een manier die bij hen past. Het thema geld is al vele jaren een favoriet onderwerp waarin ze je met vriendelijke humor meeneemt.
Helderheid bieden en precisie zijn kwaliteiten die ze beide volop inzetten. 

 

Praktisch:
Datum: woensdag 22 maart (13u30) en donderdag 23 maart 2017 (9u00 tot 17u00).
Plaats: De Heerlijckyt
Programma: 700€ excl. BTW zakelijk en 400 € privé 

Verblijf: 215 € excl. BTW
Annulering: Bij annulering tot 2 weken voor aanvang € 200,-, binnen 2 weken voor aanvang betaal je het volledige bedrag.

 

Als je een betalend persoon meebrengt of aanbrengt, dan kom jij aan halve prijs! (of je deelt met wie je meebrengt, zoals je verkiest)

Het programma gaat door vanaf 6 deelnemers.

Schrijf hier in.

 

Ter voorbereiding vragen we je de volgende vragen voor jezelf beantwoorden:

1. Hoe is vanaf je vroegste herinnering tot op heden de verhouding tot geld, met je idee over veel of weinig, normen, koopgedrag, omgaan met (zak)geld etc. Hoe gaan of gingen je ouders met geld om? In hoeverre bepaalt hun manier van omgaan met geld jou nog?
2. Maak voor jezelf een globaal overzichtje van je financiële situatie, zodat je weet hoe je ervoor staat. Met name: heb je schuld, hoe ga je daarmee om? Heb je overvloed, hoe ga je daarmee om?
3. Als je een partner hebt, wat zijn de afspraken tussen jullie beiden? Als je gescheiden ben, is het financieel naar jouw tevredenheid geregeld?
4. Waarover ben je in je eigen gedrag t.a.v. geld niet tevreden of heb je een vraag?
5. Waar besteed je in het dagelijks leven veel en waar weinig energie aan? 

Tijdens de workshop gaan we geen concrete cijfers op tafel leggen, wel gaan we het over deze aspecten hebben.

Voor het geldspel heb je contant geld nodig. Neem dus wat geld mee, zo tussen de 3 en 25 euro (muntgeld en briefjes), uiteraard afhankelijk van je persoonlijke situatie. 

 

Op deze dag kun je kennismaken met de werkstijl van Ontdek je Eigen Frequentie

Deelnemers waren enthousiast:

 

 • 'Ik kwam buiten vol positieve energie! En geen klein beetje zelfs want niet alleen het onderwerp maar ook de aanpak en de sfeer waren stimulerend.' (Johan)
   

 • 'De diversiteit van de groep en de afwisseling van oefeningen leidde bij mij tot verschillende aha-momenten.' (Lore, kwam samen met een vriendin)
   

 • 'Heel praktische en waardevolle inhoud die ik in werk en privé kan meenemen.' (Ingrid, kwam samen met haar baas)
   

 • 'Een fantastische dag waarin ik mezelf beter heb leren kennen.' (Dirk, kwam samen met een collega)